понеділок, 9 листопада 2020 р.

День української писемності і мови

 

9 листопада українці всього світу святкують День української писемності і мови. Учні та вчителі нашої школи приєдналися до написання ювілейного ХХ Всеукраїнського диктанту національної єдності. Вітаємо всіх зі святом і сподіваємось, що результати перевірки знань порадують наших учасників!!!



В школі працює людина, яка не тільки сама захоплюється українською мовою, а й намагається прищепити любовь до рідної мови своїм учням. Марія Сергіївна Примоченко цього року викладає українську мову в трьох п'ятих класах. Природньо, що до Дня української писемності і мови вчителька запропонувала своїм учням висловитися на цю тему. Пропонуємо найцікавіші роботи.

"Це свято започаткував в Україні Леонід Кучма (1997 рік). Головна традиція - радіодиктант, запрошуються писати всі, хто бажає"

 (Потіпака Олена, 5-Б)

"Я люблю все українське: мову, культуру, історію, звичаї та традиції. Мелодійна й співуча рідна мова - одне з багатств мого народу. У цей день розпочинається конкурс знавців української мови імені Петра Яцика"

(Оленченко Єва, 5-А)

"У цей день нагороджують письменників, які зберегли та передають красу рідного слова у своїх творах"

  (Середа Софія, 5-В)

"Я пишаюся тим, що живу в Україні, а наша мова - багата і мелодійна". Треба пам'ятати, що мова - скарбниця, яка передається від діда до онука"  

   (Гамрецький Андрій, 5-Б)

"У День української писемності і мови за традицією покладають квіти до пам'ятника Нестора Літописця"

(Пономаренко Маргарита, 5-В)

"Щороку відбувається Всеукраїнський диктант, кожен має перевірити свої знання. Я - українка і живу у вільній державі, а рідна мова - багата, мелодійна й щира"

 (Осипенко Наталія, 5-Б)

"Моя бабуся працювала вчителем мови, і можливо тому раз у рік пише радіодиктант. А згодом я приєднаюся. Це традиція"

(Вовк Іван, 5-В)

"Це день нашої солов'їної мови. Бережемо пташину мову"

(Кравець Іван, 5-В)

"Мова наша зазнавала утисків. нині рідненька має державний статус. Отже, варто кожному намагатися вивчати, розвивати, розмовляти, писати українською мовою"

 (Холоднюк Давид, 5-Б)

"Ця дата припадає тоді, коли ми вшановуємо Нестора Литописця - першого історика Київської Русі"

(Холоднюк Софія, 5-Б)

"Бажаю мові, щоб вона розвивалася та ставала ще кращою, щоб її знали більше в світі"

(Купрієнко Кристина, 5-В)